woensdag 27 september 2017

We bouwen wat af!

De laatste dag van ons bouwthema is alweer aangebroken. Wat hebben we genoten! Afgelopen week zijn we aan de slag te gaan om zelf muren te bouwen met poedersuiker, water en suikerklontjes. We kwamen erachter dat het soms nog best wel lastig is om iets goed in verbinding te bouwen, hierdoor vielen onze huizen wel eens om en moesten we opnieuw beginnen. Vol verwondering hebben we met elkaar de muren gebouwd. Sommige kinderen vonden het erg jammer dat de suikerklontjes voor het bouwen bedoeld waren en niet om op te eten :).
Allereerst moesten we het poedersuiker mengen met een beetje water. Net zo lang blijven roeren tot het een stevig genoeg was. Daarna kon het bouwen beginnen! 

Ook kregen we allemaal gereedschap en gingen we vergelijken welk gereedschap het langst was en welk gereedschap het kortst. 
We hebben in tweetallen bruggen gebouwd. We mochten zelf weten met welk materiaal het was, als het maar een brug was waardoor we over het water heen konden.Wat kunnen wij al goed overleggen en samenwerken zeg!

 Wij hebben enorm genoten van het bouwen! Ons volgende thema staat in het teken van de Kinderboekenweek. 'Wij zijn niet bang voor lezen!'